Centrum voor de Sociale Leer van de Kerk - CSLK


RSS en Delen

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Encycliekreeks - Laborem Exercens

Serie van drie verdiepingsavonden

gepubliceerd: vrijdag, 18 oktober 2019
Encycliekreeks - Laborem Exercens

Verdiepings­avonden

In een reeks van drie avonden zoomen we met sprekers van binnen en buiten de kerk in op de inhoud en praktische uit­wer­king van de encycliek Laborem Exercens. De tweede avond staat de discussie met elkaar centraal en zal plaats­vin­den in café ‘De Schreierstoren’.

Donderdag 31 oktober 2019: Werk en de mens

Paul Koopman, diaken en arbeidspsycholoog, trapt de reeks af en valt meteen in huis met de waarde van werk. Daarnaast komt de modernisering van het werk en de waarde van de werknemer aan bod. Michel Klein, christen en universitair docent kunstmatige intelligentie, neemt ons verder mee in de wereld van de technologisering van ons werk. Hoe ver kunnen we gaan en hoe ver willen we nog gaan?

Donderdag 21 november: Het conflict tussen arbeid en kapitaal

Daan van Schalkwijk (dr.), spreekt de tweede avond over het conflict tussen het economisch denken en goede zorg voor werknemers. Daarnaast focussen we ons op de per­soon­lijke waarde van werk. Daan werkt in het moral markts­pro­ject samen met AUC studenten aan een boek over economie en liefde. Deze avond is er uitgebreid ruimte om met elkaar in discussie te gaan onder het genot van een biertje met bitterbal.

Donderdag 28 november: Werken is voor iedereen

Philip Weijers (CSLK), vertelt hoe wij allen geroepen zijn om te werken en hoe we daarin onze voldoening vinden. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies & downieS, voegt daaraan zijn getuigenis toe hoe hij mensen met een beperking de moge­lijk­heid geeft om zichzelf te ontwikkelen in werk en wat dat met hen doet.

Voor aanmelding, etc. zie de jongerensite van het bisdom.